fredag 19. september 2014

Mer reinsjakt

Blei nok en tur etter reinen idag da det har vært bra med dyr i terrenget de siste dagene. Grunnet jobb har jeg ikke hatt muligheten til å reise før idag. Det viser seg å være en dag for seint da alle flokker har reist vestover inatt og i går kveld. Etter litt spaning oppdager Eivind Lurås en kalv på inne på naboterrenget rundt 1 km fra oss. Nabojegerne blir opplyst om situasjonen på radioen, men de er ikke i den delen av terrenget så jeg får lov til å stille inn på den.
Kommer, etter guiding fra Eivind, i posisjon på rundt 170m fra der kalven nå har lagt seg ned. Etter 5 min reiser den seg og jeg oppdager at den bare går på 3 bein. Skuddet går og kalven detter direkte og blir liggende. Kalven har en noe eldre skuddskade gjennom begge frambeina. Leddene her er fulle med verk, men noe av kjøttet lar seg likevel berge. En fin og artig dag tross lite dyr å se.







Kula, en Hornady Interbond 180grs, gikk inn forand i bogen tok med seg det som er verdt å ta med seg før den stoppa i skinnet bak i låret på motsatt side. Fin soppformasjon så blir spennende å sjekke restvekta.




3 kommentarer:

  1. Heftige bilder! Høsten er en fantastisk tid i fjellet. For oss som jakter på vestsiden av vidda er det godt å lese dyra er i bevegelse. Får se hvor langt de kommer denne gangen før det snur ;-)

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Hei!
    Ja er nok mye dyr her på østvidda om dagen. Veit det står 6-8000 dyr over et større område her nå, men de snudde idag og fikk det ganske travelt vestover. Fortsetter dette været bruker de ikke mange dagene over om de bestemmer seg 😃

    SvarSlett