mandag 26. oktober 2015

Steg for steg: Montering av gevir på plate

Har laget en liten fremgangs metode på hvordan jeg monterer gevir til plate. Dette er ingen fasit, men er hvordan jeg pleier å gjøre det og det har funket bra til nå. Bruker denne metoden på alle gevir som har kappa skalle etter et "korrekt" snitt gjennom skallen. Dvs. gjennom nedre kant av øyehulen og godt frem på nesebeinet. Bilde under viser illustrasjon på kapping av rådyrskalle. I prinsippet gjelder det samme snittet for alle hjortevilt. Man kan selvfølgelig kappe skallen som man vil men dette er måten å gjøre det på om man vil ha geviret bedømt. Jeg har satt på en rød linje på bilde som jeg selv liker å kappe etter.

(Kilde: www.njff.no)


1: Bruker stick-tack (klebende kitt for å henge f.eks. tegninger på vegg) eller lignende for å markere hvor på skallen og platen jeg skal borre for skruefeste. Om ikke du har stick-tack kan du bruke en tyggegummi.


Fester en liten bit på de punktene jeg har erfart at skruefeste holder best. På større gevir som veier flere kilo er dette viktig og her bruker jeg 3 skruer. På mindre gevir som på rådyr bruker jeg kun skruefeste i senter på skallen. Var så en tur i perle esken til unga og fant 3 plastperler som jeg trykker i stick-tack'n. Bilde under.


2: Snu geviret rundt og legg det forsiktig ned på platen du skal montere på. Midtstill eller flytt geviret i ønsket posisjon på platen og trykk det godt ned så perlene avsetter et merke på platen din. Dette angir da hvor du skal borre.


3: På bilde under kan du se 3 svake punkt der perlene har satt spor (Markert med røde punkter på bilde). Bruk et borr som passer i forhold til skruene du har tenkt å montere med. I dette tilfelle passet det med et 2,5mm borr. Borr opp de 3 hullene i platen
4: Deretter borrer jeg opp hullet i senter på skallen. De to andre hullene venter jeg med. Fjern så perlene og stick-tack'n fra skallen.


5: Jeg bruker en forsenker på baksiden av platen for å forsenke skruehullene slik at skruene jeg bruker ikke stikker ut på baksiden av platen. Platene mine lager jeg også selv og på bilde kan du se at jeg har frest inn opphenget for platen med en overfres.


6: Når det er gjort setter jeg i skruen i senterhullet på skallen og fester geviret med den. Her kan det være lurt å bare bruke håndmakt når skruen skal dras til. Ved bruk av drill kan du ofte være for hard og gjengene på skruen dras av beinet i skallen. Tips! BRUK SKRUTREKKER.

Når senter skruen er festet snur du platen og gjør siste finjusteringen på posisjonen. Vri geviret slik at det står rett på platen. Deretter snur du platen med geviret forsiktig så posisjonen ikke endrer seg. Borr opp de to hullene i overkant av skallen gjennom hullene i platen og skru i de to siste skruene. Bruk skrutrekker også på de.


7: Geviret er ferdig montert og kan henges på veggen.

1 kommentar:

 1. Jeg føler meg så velsignet igjen i mitt ekteskap etter at doktor SHARAJA tok tilbake mannen min som skiltes med meg i god 6 måneder. Er GABRIELA etter navn. Selv om det har munn over hele kroppen min, vil det ikke være nok å takke doktor SHARAJA for hans hjelp i livet mitt. Min mann separert med meg i 6 måneder og har vært i smerter og smerte uten ham. Så jeg søkte etter hjelp overalt, men ingenting virket ikke før jeg møtte Doctor SHARAJA som jeg kontaktet på nettet. Jeg forklarte min situasjon for ham, og han lovet at mannen min vil komme tilbake til meg innen 24 til 48 timer så langt at mitt hjerte fortsatt slår for ham. Jeg trodde på ham, og han forberedte en stave for meg og mannen min ringte meg akkurat da doktor SHARAJA sa. Han pleide og sa at han trenger meg tilbake, og nå lever vi lykkelig igjen de siste 9 månedene. Alle der ute, leser artikkelen min som trenger hjelp, bør kontakte ham ... E-post. Dr Sharajasid via sharajasid@gmail.com for mer informasjon
  Hvis du er der ute, går du gjennom noe av dette
  Problemene nedenfor er han også perfekt
  (1) Vil du ha din ex tilbake?
  (2) Har du alltid dårlige drømmer?
  (3) Vil du bli markedsført på kontoret ditt?
  (4) Vil du at kvinner / menn skal løpe etter deg?
  (5) Vil du ha et barn?
  (6) Du vil være rik?
  (7) Vil du knytte din mann / kone til å være
  din for alltid?
  (8) Trenger du økonomisk assistanse?
  (9) Har du blitt scammed og du vil
  gjenopprette tapte penger?
  Hvis du trenger eller vil ha informasjon om kjærlighet eller
  penger staver du kan få det problemet løst
  i dag på stav av løsningstempel ...
  Hvordan ha et lykkeligere ekteskap uten å vente på at ektefellen skal forandre seg

  SvarSlett