torsdag 19. september 2013

Reinsjakt 2013, oppdatering 1

Hørte rykter om dyr på Gvepseborg og reiste opp en tur etter jobb idag. Traff på broder som også akkurat hadde kommet opp. Vi satt og prata om hvordan jakta til nå stort sett hadde vært stang ut for vår del og bestemte oss etter hvert for å gå tilbake til Gvepseborg der siste banen ned gikk kl sju.

Da vi hadde gått 200m bråstopper Stian før han hvisker litt oppspilt "DER!".. Jeg kikker bort over en liten kant og ser en kalv rundt 50-60m fra oss. Kort tid etter smeller det fra siden av meg og kalven detter...jeg ser ingen andre dyr før Stian har tatt to steg til siden og får øye på simla som fortsatt ligger nede. I frykt for at simla skal slippe unna da jeg ikke ser den smeller det igjen og dyret blir liggende i smellen. Et nakkeskudd var nødvendig på simla før jobben med slakting begynte. Gratulerer til broder med "duble" på rein etter mye uflaks så lang i jakta! Det viste seg at simla var skadeskutt fra før da venstre frambein var skutt av i kneleddet (bilde nr 2 viser det skadde kneet, med verk og kulehull). Godt å få tatt sånne dyr.

Oppsummert: framme i terrenget kl 1645, slakting av simle og kalv kl 1815, bæring av slakt frem til vei ved 4-hjuling kl 1900, på øvre stasjon kl 1930(banen stengt) og bæring frem til bil ned Ryes vei. Fremme kl 2030. Ikke bestandig jakta  går så lett :)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar