tirsdag 14. juni 2011

Ettersøk av påkjørt rådyr

Fikk en melding om at en kompis hadde kjørt på et rådyr idag tidlig ved ni tida. Rådyret kom seg unna, men var trolig hard skadet da det hadde gått under det ene dekket og knust fangeren på bilen den møtte. Viltnemda ble varslet, men de hadde ikke tid til ettersøk der og da. Etter jobb var det fortsatt ikke gjort noe søk etter dyret, så med tilatelse fra viltnemda lånte jeg bikkje av Bård Grønneberg og reiste ned sammen med de som var i bilen som kjørte på dyret. Klokka var da blitt fem på ettermiddagen før vi kom igang så det var lite lukt i spora. Det fantes ikke blodspor og vi fant ikke ut av spora da det var mye andre tråkk i området også.

Etter en times tid spredte vi oss ut i området hvor vi antok at dyret hadde gått. Per Kristian gikk rett på dyret som lå i en kraftledningsgate rund 100 m fra der det ble påkjørt. Bikkja fikk til slutt overvær av dyret og spora frem til fallet. Det levde da vi kom fram, så det var godt å få avliva det sånn at det slapp flere unødige lidelser. Rådyret var et fjordårskje (geit). Bra trening for bikkja ca 3 mnd før den ordinære rådyrjakta :)

(Mobilbilde)

1 kommentar:

  1. Godt dere fikk avsluttet lidelsene! :)
    Men betenkelig at viltnemnda ikke har tid og ressurser til slikt. Føler også at rådyr ikke prioriteres på lik linje med elg og hjort.

    SvarSlett